Obligātā tomātu barošana jūlija beigās: nepalaidiet garām šo brīdi

Jūlija beigās tomāti no augsnes galvenokārt patērē fosforu un kāliju. Šajā periodā tomātiem nepieciešams arī kalcijs. Šī elementa trūkums var izraisīt augu puvi, kas var ļoti negatīvi iespaidot ražu vai pat pilnībā to iznīcināt.

Mēs jums pastāstīsim, ar kādiem mēslošanas līdzekļiem barot tomātus jūlija beigās.

Ar ko barot tomātus jūlija beigās

Pirmkārt, kālija sulfāts. Tas ir mēslojums bez hlora, ko augi labi uzsūc no augsnes. Ar vienu ēdamkaroti kālija sulfāta pietiek 10 litriem ūdens.

Šo mēslojumu var kombinēt ar citiem minerālmēsliem, piemēram, superfosfātu. Bet, ja superfosfāts tika lietots pavasarī, jūlijā tas nav jālieto.

Divas dienas pēc fosfora-kālija mēslojuma ieteicams iestrādāt kalcija nitrātu. Tas ne tikai pasargā tomātus no virsotnes puves, bet arī novērš ziedu krišanu.

Lai pagatavotu šo mēslojumu, uz 10 litriem ūdens ir nepieciešami 10 grami mēslojuma. Kalcija nitrāta šķīdumu var izmantot arī lapu mēslošanai.

Visus mēslošanas līdzekļus ieteicams lietot vakarā (pēc plkst. 18.00).

Līdzās tam arī jāatceras, ka tomātu apstrāde jūlija beigās ir svarīgs solis, lai nodrošinātu veselīgu un produktīvu ražu. Šajā laikā dārzniekiem ir jāveic vairāki uzdevumi, lai saglabātu augus veselīgus un veicinātu labu tomātu ražu.

Noņemiet sānu dzinumus, kas parādās lapu stūros, lai novirzītu vairāk enerģijas uz augļu veidošanos un novērstu augu pārmērīgu augšanu.

Nodrošiniet, ka augi ir labi atbalstīti, izmantojot mietus vai sietus. Tas palīdzēs novērst augļu nokrišanu uz zemes un pasargās tos no slimībām un kaitēkļiem.

Lasi vēl: Saulē kaltēti tomāti: kā pagatavot garšīgas uzkodas ziemai

Laistiet augus regulāri, īpaši sausuma periodos, lai nodrošinātu vienmērīgu augsnes mitrumu. Izvairieties no lapu samitrināšanas, lai novērstu sēnīšu slimības.

Šī brokastu ēdiena dēļ vīrs mani mani burtiski nēsā uz rokām. Ātri, vienkārši, garšīgi!

Regulāri pārbaudiet augus, lai laikus atklātu slimību pazīmes, piemēram, miltrasu vai pelējumu. Izmantojiet atbilstošus fungicīdus, ja nepieciešams.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Pārbaudiet augus, vai nav kaitēkļu, piemēram, laputis vai baltblusas. Izmantojiet insekticīdus vai bioloģiskās kontroles metodes, lai tos novērstu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment